• Vyučovanie v ZUŠ dňa 5.5.2023

          • Vážení rodičia!

                 Základná škola Dr. V. Clementisa udelila dňa 5. mája (piatok) riaditeľské voľno. Rád by som vás informoval, že Základná umelecká škola v Tisovci bude v tento deň vyučovať podľa štandardného rozvrhu bez zmeny. Chcem vás požiadať, aby ste aktivity svojich detí zabezpečili tak, aby sa mohli zúčastniť piatkového vyučovania v ZUŠ. O prípadných zmenách v rozvrhu sa informujte u triednych učiteľov.

            Ďakujem za pochopenie, Mgr. M. Matucha, DiS. art., riaditeľ ZUŠ

          • Vyučovanie v ZUŠ dňa 6.3.2023

          • Vážení rodičia!

                 Základná škola Dr. V. Clementisa udelila dňa 6. marca (pondelok) riaditeľské voľno. Chcem vás touto cestou informovať, že základná umelecká škola bude v tento deň vyučovať podľa štandardného rozvrhu bez zmeny. Chcem vás požiadať, aby ste aktivity svojich detí zabezpečili tak, aby sa mohli zúčastniť pondelkového vyučovania v ZUŠ.

            Ďakujem za pochopenie, Mgr. M. Matucha, DiS. art., riaditeľ ZUŠ

          • Chválime sa!

          •      Ako každý rok, aj v tomto školskom roku sa žiaci výtvarného odboru zapojili do rôznych výtvarných súťaží, v ktorých získali aj krásne ocenenia.

                 Vo výtvarnej súťaži, ktorej už XVI. ročník vyhlásilo Gemersko-malohontské osvetové stredisko pod názvom "Fašiangy na Gemeri a Malohonte", získala naša žiačka Katarína Bošánska v III. kategórii 3. miesto.

                 Vo výtvarnej súťaži "Krásy MAS očami detí 2022", ktorú vyhlasuje miestna akčná skupina Partnerstva MP-ČH, sme mali bohaté zastúpenie. Ocenenie získali nasledovní žiaci:

            - v špeciálnej kategórii ZUŠ 4 - 6 rokov "Podujatia územia" získala Sofia Semotamová 1. miesto,

            - v špeciálnej kategórii ZUŠ 7 - 10 rokov "Príroda územia" získala Simona Katreniaková 1. miesto,

            - v špeciálnej kategórii ZUŠ 7 - 10 rokov "Podujatia územia" získala Diana Hlodáková 2. miesto,

            - v špeciálnej kategórii ZUŠ 7 - 10 rokov "Podujatia územia" získala Sára Boháčiková 3. miesto,

            - v špeciálnej kategórii ZUŠ 7 - 10 rokov "Zvyky a tradície" získala Simona Mániová 3. miesto.

             

                 Všetkým oceneným, ale aj tým, ktorí nezískali ocenenie, srdečne gratulujeme. Veľké ďakujem patrí samozrejme triednej učiteľke Mgr. Ivane Szőkeovej za odborné vedenie pri príprave a realizácii výtvarných prác.

             

            Už teraz sa tešíme na ďalšie ocenenia našich žiakov.     

                                                                                                                                                                      Vedenie školy

          • Výpisy polročných vysvedčení

          • Vážení rodičia!

                 Polročné výpisy známok sme poslali dňa 31.01.2023 o 12:00 hodine. Výpis vám príde do EduPage ako správa. Dávame do pozornosti stručný návod na prezretie výpisu.    

                 Kliknutím na správu systém zobrazí informáciu o Výpise známok. Následným kliknutím na modré tlačidlo si môžete stiahnuť a pozrieť výpis/vysvedčenie. Po dôkladnom oboznámení sa s obsahom (a pochválení ratolesti) nám oznámite, že ste výpis vysvedčenia videli stlačením červeného tlačidla "Podpísať".

            Gratulujeme všetkým žiakom školy a tešíme sa spoločné aktivity v 2. polroku.

            Ďakujeme, že využívate služby EduPage. Mgr. M. Matucha, riaditeľ skoly

          • Vážení rodičia!

          • Vážení rodičia!

             S príchodom termínu podávania daňových priznaní si Vás, rodičov detí zo ZUŠ Tisovec, dovoľujeme osloviť so žiadosťou o poukázanie 2% zo zaplatenej dane za rok 2022. Občianske združenie Musae Taxovia, ktoré pôsobí pri škole, sa snaží využívať získané finančné prostriedky predovšetkým v prospech výchovno-vzdelávacieho procesu detí. Hodnota 2 % zaplatenej dane vytvára pre našu školu určitý kapitál, vďaka ktorému môžeme financovať ďalšie podujatia pre naše - vaše deti. Pod textom nájdete  odkaz na ktorý stačí kliknúť.

            Vopred Vám všetkým veľmi pekne Ďakujeme.

          • Vianočné hudobné darčeky!

          • Milí rodičia!

            K sviatočnej nálade si dovolíme pripojiť dva krásne hudobné darčeky. Podarilo sa nám spracovať videozáznamy dvoch posledných koncertov žiakov, pedagógov a rodičov našej školy - Rodinný koncert 2022 a Vianočný koncert 2022 - Vianoce vo svete. V závere tejto informácie nájdete dva linky, ktoré vás prepoja na Youtube, kde uvedené koncerty nájdete a môžete si ich pozrieť (kliknite na priesvitný obdĺžnik vľavo dole, otvoria sa linky). Príjemný umelecký zážitok vám prajú Milan Matucha a Radoslav Kruček.

            Linky na Youtube: Rodinná pohoda 2022: https://youtu.be/-9kUnaGGcsI

                                          Vianočný koncert ZUŠ 2022 - Svet vo Vianociach: https://youtu.be/i3QzIcEpeI4

          • Zrušenie vyučovania v ZUŠ

          •  

            Riaditeľ školy oznamuje rodičom a žiakom, že na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Rimavskej Sobote sa dňa 22. decembra 2022 (štvrtok) nebude vyučovať, z dôvodu zvýšeného počtu žiakov s chrípkovým ochorením.                                                                                       Mgr. M. Matucha, DiS. art., riaditeľ školy

          • Pozvánka na ZRPŠ 2022

          • Vážení rodičia! Srdečne Vás pozývam na Celoškolské rodičovské združenie ZUŠ, ktoré sa bude konať dňa 13.10. 2022 (vo štvrtok) o 16.00 v priestoroch ZUŠ. Bol by som rád, keby ste sa akcie zúčastnili v čo najväčšom počte, nakoľko Vás budeme informovať o zmenách v šk. r. 2022/2023. Určite Vás zaujíma, kde trávi Vaše dieťa svoj voľný čas a nájdete si chvíľu na spoločné stretnutie s nami, pedagógmi. Teším sa na Vašu hojnú účasť!

            Mgr. M. Matucha, DiS. art., riaditeľ ZUŠ