• Vzdelávanie od 1.11.2021.

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Rozhodnutím vlády SR, ktorá dňa 27.10.2021 schválila COVID automat a rozdelenie okresov pre budúci týždeň, bude náš okres Rimavská Sobota v čiernej farbe, čo znamená pre našu ZUŠ, že vyučovanie bude od 1. 11. 2021 (pondelok) až do odvolania prebiehať nasledovne:

            - v individuálnej forme bezo zmeny,

            - v skupinovej forme (VO + HN) až do odvolania, bude pre žiakov 1. - 4. roč. ZŠ prebiehať vyučovanie formou individuálnych konzulácií. Pre žiakov TO, žiakov 5. - 9. roč. ZŠ, žiakov EGT, SOŠ a GMH dištančnou formou. Komorná hra, štvorručná hra a hra v orchestri bude zabezpečená individuálnou formou vyučovania. Prosím žiakov, aby ohľadom vyučovania kontaktovali svojich triednych pedagógov.

            Mgr. Milan Matucha, DiS. art.

          • Celoškolské ZRPŠ

          • Vážení rodičia!

            Srdečne Vás pozývame na celoškolské ZRPŠ, ktoré sa uskutoční dňa 21. septembra 2021 o 16:00 v priestore areálu základnej školy (pred ŠKD). Zároveň pozývame členov rodičovskej rady na jej zasadnutie, ktoré sa uskutoční tiež 21. septembra 2021 o 15:00 v tom istom priestore areálu ZŠ. Po ukončení celoškolského ZRPŠ budú pokračovať triedne zasadnutia.

            Tešíme sa na Vašu účasť.                                                                                                                Vedenie školy

             

          • Pozor, zápis žiakov bude 2. a 3.9.2021!

          •      Srdečne sa tešíme na Vás v novom školskom roku 2021/2022. Chceli by sme Vás informovať, že zápis žiakov sa uskutoční v ZUŠ nasledovne:

            2.9.2021 od 10:00 do 12:00: žiaci prípravného ročníka

            2.9.2021 od 10:00 do 15:00: ostatní žiaci ZUŠ

            3.9.2021 od 12:00 do 15:00: ostatní žiaci ZUŠ

                 Od 6.9.2021 bude prebiehať vyučovanie podľa dohodnutého rozvrhu prezenčnou formou v priestoroch školy.

                 Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

                 Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

                 Obidve tlačivá sa nachádzajú u triednych učiteľov alebo na webovej stránke školy v sekcii O škole – Administratíva - Tlačivá na stiahnutie.

          • Videokoncert PMU 2020-21

          • Milí rodičia! Videokoncert PMU 2020-21 je na svete! Stačí kliknúť na tento odkaz. Chcem sa poďakovať všetkým žiakom a pedagógom našej umeleckej školy za prípravu, nácvik a nahrávanie skladieb. Prajem Vám príjemný umelecký zážitok

          • A sme späť!

          • Milí rodičia!

            S účinnosťou od 10. 5. 2021 prechádza ZUŠ v Tisovci na prezenčnú formu vyučovania vo  všetkých odboroch. Na  základe  rozhodnutia  MŠ SR a zriaďovateľa školy, je  potrebné raz týždenne odovzdať triednemu učiteľovi čestné vyhlásenie o tom, že žiak prichádza do školy z bezinfekčného prostredia.                                       Uvedené  formuláre  určené  pre  žiaka  do 18 rokov a  jeho  zákonného zástupcu a formulár určený pre žiaka nad 18 rokov nájdete nižšie vo forme odkazu. Ak máte na EduPage aktivované konto ZUŠ Tisovec, môžete dokument poslať elektronicky prostredníctvom tejto aplikácie.                                                 Vyplnený formulár odovzdáte triednemu učiteľovi. Prosíme vás o to, aby ste si vytlačili a vypísali formulár pred príchodom do školy. Testovanie žiakov, rodičov alebo zákonných zástupcov nie je potrebné. 

            vyhlasenie-zakonneho-zastupcu-o-bezinfekcnosti-ziaka.docx

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

          •  

            • S príchodom termínu podávania daňových priznaní si Vás, rodičov detí zo Základnej umeleckej školy Tisovec, dovoľujeme osloviť so žiadosťou o poukázanie  2% zo zaplatenej dane za rok 2020. Občianske združenie Musae Taxovia, ktoré pôsobí pri škole, sa snaží využívať získané finančné prostriedky predovšetkým v prospech tvorivosti detí. Hodnota  2% zaplatenej dane vytvára pre našu školu určitý kapitál, vďaka ktorému môžeme realizovať rôzne projekty a podujatia pre naše - vaše deti.

              • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

              • skvalitnenie vybavenia školy
            • Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

            • skvalitnenie vybavenia školy

            2___z_dane(1).pdf

          • Veľkonočný pozdrav

          • Milí naši rodičia,

            chceme Vám zaželať krásne prežitie

            Veľkonočných sviatkov a pochváliť sa s výtvarnými prácami našich malých umelcov.

          • VOĽBY ZÁSTUPCOV RODIČOV DO RADY ŠKOLY 2021 – 2025

          • Voľby zástupcov rodičov do Rady školy 2021 – 2025

            V súlade s ustanovením § 24 ods. 16 zákona č. 596/2003 Z.  z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov je funkčné obdobie orgánov školskej samosprávy štyri roky.  Z uvedeného dôvodu Rade školy pri Základnej umeleckej škole, Francisciho 803, Tisovec v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Tisovec končilo funkčné obdobie dňa 31.03.2020.

            Mesto Tisovec v zmysle §25 ods. 5 zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. a §1 ods. 2 a 3 vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 291/2004 Z. z. v znení neskorších predpisov, ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení vyhlasuje a zverejňuje

            výzvu

             na voľby členov do Rady školy pri Základnej umeleckej škole, Francisciho 803, Tisovec

            Na základe tejto výzvy riaditeľ školy Mgr. Milan Matucha, DiS. art.  stanovil termín a spôsob volieb zástupcov do Rady školy pri Základnej umeleckej škole, Francisciho 803, Tisovec na zástupcov rodičov na termín  od 12.4.2021 do  15.4.2021 elektronickým spôsobom.

            Na základe tejto výzvy prosíme rodičov žiakov našej školy, aby svoj záujem stať sa členom rady školy oznámili mailom na adresu: radaskolyzustisovec@gmail.com alebo telefonicky triednym učiteľom. Dátum uzávierky kandidátov za rodičov do rady školy bol určený na 6.4.2021 (utorok).

            • Po uzávierke kandidátov škola zverejní na svojej webovej stránke zoznam kandidátov do rady školy najneskôr 8.4.2021 (štvrtok).
            • Rada školy bude v tomto funkčnom období zostavená zo 7 členov a to:

            - 3 x zástupcovia rodičov

            - 2 x pedagogickí zamestnanci

            - 1 x nepedagogický zamestnanec

            - 1 x zástupca Mesta Tisovec

            • Zo zoznamu kandidátov budú zvolený traja zástupcovia rodičov do rady školy s najvyšším počtom hlasov.  V prípade menšieho počtu kandidátov za rodičov do rady školy, môže odporučiť rodičovská rada zástupcu do rady školy zo svojich členov tajným hlasovaním.
            • Okrem zástupcov rodičov, je potrebné zvoliť dvoch pedagogických zástupcov a jedného nepedagogického zástupcu.  Tieto voľby budú prebiehať v termíne 13.4.2021 (utorok) v doobedňajších hodinách. Z dôvodu hygienicko-epidemiologických opatrení sa voľby uskutočnia nasledovne:

                    - voľby nepedagogických zamestnancov - tajným hlasovaním v priestoroch ZUŠ,                                                    - voľby  pedagogických zamestnancov – elektronicky prostredníctvom elektronických hlasovacích hárkov.

            • Do rady školy sú zvolení vo voľbách za členov rady školy tí zástupcovia pedagogických zamestnancov, nepedagogických zamestnancov, rodičov žiakov školy alebo školského zariadenia, ktorí vo voľbách získali najvyšší počet hlasov prítomných voličov.  Výsledky volieb budú zverejnené na internetovej stránke školy: www.zustisovec.edupage.org
            • Na čele rady školy je predseda, ktorého volí rada školy zo svojich členov nadpolovičnou väčšinou členov rady školy na svojom ustanovujúcom zasadnutí.

            Z dôvodu hygienicko-epidemiologických opatrení a aktuálnej situácie v súvislosti so šírením pandémie nie je možné voľby vykonať obvyklým spôsobom na pôde školy. Podľa §38b. ods. 4 novelizovaného zákona 596/2003 sa voľby do rady školy budú konať bez fyzickej prítomnosti zástupcov.

          • VÝSLEDKY VOLIEB DO RADY RODIČOV PRI ZUŠ V TISOVCI

          •             Z dôvodu doplnenia členov, ktorí z objektívnych dôvodov nemohli pokračovať vo funkcii, sa od 22.03.2021 do 25.03.2021 uskutočnili voľby zástupcov rodičov z tried žiakov individuálneho a skupinového vyučovania do Rady rodičov pri ZUŠ v Tisovci. Hlasovanie sa uskutočnilo elektronickou formou. Bolo prijatých 51 platných hlasovacích hárkov, čo predstavuje 53,12 % zúčastnených voličov. Na základe splnenia podmienky nadpolovičnej väčšiny zúčastnených voličov, boli do rodičovskej rady zvolení nasledovní rodičia (uvádzame v abecednom poradí):

             

            MENO                                   TRIEDA

            Balážiková Jenette                p. uč. Horváth

            Belica Ján, Ing.                     p. uč. Oláh

            Cabanová Katarína, Ing.       p. riad. Matucha

            Krekáň Ján                            p. uč. Sabová

            Krišková Karolína                  p. uč. Szőkeová

            Kubíniová Jana, Ing.             p. uč. Szőkeová

            Petróczyová Marianna          p. uč. Beľák

            Paliderová Monika                p. uč. Mikušová

            Sirotová Zuzana, Ing.           p. uč. Mikušová

            Šmecková Jarmila, Mgr.       p. uč. Janeková

             

                 Chcem sa poďakovať všetkým rodičom, ktorí si našli čas a zahlasovali, triednym učiteľom za organizačnú pomoc a volebnej komisii pod vedením   Ing. J. Kubíniovej za dozor nad priebehom samotných volieb.  Všetkým zvoleným členom úprimne gratulujem a tešíme sa na spoločnú spoluprácu.

            Výsledky volieb spracovala volebná komisia pod vedením Ing. Jany Kubíniovej. 

            V Tisovci dňa 29.03.2021                                                                                           Mgr. M. Matucha, DiS. art.

             

             

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

            • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

                   S príchodom termínu podávania daňových priznaní si Vás, rodičov detí zo Základnej umeleckej školy Tisovec, dovoľujeme osloviť so žiadosťou o poukázanie  2% zo zaplatenej dane za rok 2020. Občianske združenie Musae Taxovia, ktoré pôsobí pri škole, sa snaží využívať získané finančné prostriedky predovšetkým v prospech tvorivosti detí. Hodnota  2% zaplatenej dane vytvára pre našu školu určitý kapitál, vďaka ktorému môžeme realizovať rôzne projekty a podujatia pre naše - vaše deti.

              • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

              • skvalitnenie vybavenia školy
            • Finančné prostriedky budú použité na:

          • VALENTÍNSKY POZDRAV

          • Milí naši rodičia, žiaci a priatelia hudby!

            Aj keď opozdene, ale o to srdečnejšie k Vám prichádza VALENTÍNSKY POZDRAV žiakov a pedagógov Základnej umeleckej školy v Tisovci. Toto milé video je zmesou hudobného, výtvarného a tanečného umenia žiakov našej školy. Je venované predovšetkým Vám, rodičom, ako poďakovanie za pomoc a podporu pri dištančnom vzdelávaní. Pripravovali sme ho s láskou a preto dúfame, že vyčarí úsmev na vašich tvárach a aspoň na chvíľu zabudnete na všetky každodenné starosti.

            https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1une38G0vyPWt7afYr7Tod7ILsU3vuu2m1KKFhqtrR_J5cPqzKQ-O1qj8&v=Ao9kiHeQHDw&feature=youtu.be

          • Obnovenie prezenčného vyučovania v ZUŠ

          •      Na základe pracovnej porady pedagogických zamestnancov základnej umeleckej školy s ohľadom na špecifiká školy sa rozhodlo o čiastočnom obnovení prezenčnej výučby v základnej umeleckej škole a to od 8.2.2021. Prezenčná výučba bude prebiehať pre žiakov navštevujúcich I. stupeň základnej školy v individuálnej výučbe hudobného odboru okrem dychových nástrojov. Prezenčne budú vyučovať nasledovní pedagogickí zamestnanci: Mgr. M. Matucha, DiS. art., Mgr. Ľ. Sabová a V. Oláh, DiS. art (bicie nástroje).

                 Výučba žiakov II. stupňa základnej školy, žiakov individuálnej výučby v hudobnom odbore (hra na: klavíri, dychových nástrojoch, husliach, gitare) a žiakov skupinovej výučby (HN, VO, TO) bude naďalej prebiehať dištančnou formou. Dištančne budú vyučovať nasledovní pedagogickí zamestnanci: Ing. Mgr. J.  Janeková, PhD, DiS. art., J. Beľák, DiS. art., Mgr. Art. Ľ. Horváth, DiS. art., V. Oláh, DiS. art. (dychové nástroje), Mgr. I. Szőkeová a Katarína Mikušová.

                 Keďže všetci žiaci ZUŠ sú aj žiakmi ZŠ a pri nástupe do ZŠ bude každý žiak povinný predložiť čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti a kópiu negatívneho testu respektíve potvrdenie o výnimke z testovania, v ZUŠ sa už tieto doklady vyžadovať nebudú. V prípade nepredloženia požadovaných dokumentov pri nástupe do ZŠ, žiak nemôže vstúpiť do priestorov ZUŠ.

          • Oznam

          • Od 11.1.2021 pokračuje dištančné vyučovanie.

            Vážení rodičia, milí žiaci!

                 V prvom rade Vám chcem všetkým popriať do nového roka 2021 hlavne pevné zdravie a úspešné zvládnutie akýchkoľvek problémov v osobnom a pracovnom živote.    

               Vzhľadom k tomu, že sa epidemiologická situácia nezlepšila, pokračuje základná umelecká škola od 11.1.2021 v dištančnom vzdelávaní podľa decembrového rozvrhu. O ďalších zmenách Vás budeme včas informovať. Pre podrobnejšie informácie kontaktujte svojich triednych učiteľov. 

            Nech sa nám v novom roku spoločne darí!                                                        Mgr. M. Matucha, DiS. art.

             

             

             

          • Milí žiaci, drahí rodičia!

          • Milí žiaci, drahí rodičia!

                 Končí sa rok 2020. Bol to rok ťažkých rozhodnutí a neočakávaných zmien. Malý, ale nebezpečný vírus COVID-19, nám zmenil rokmi zabehaný spôsob vyučovania a zo dňa na deň nám zakázal to najdôležitejšie v našom povolaní učiteľa - kontakt s našimi žiakmi. A kontakt sme stratili aj s publikom, ktoré nás verne sprevádzalo každým vystúpením organizovaným našou školou.

                 Už od marca sme vyučovali dištančne a stále sme sa museli iba prispôsobovať novým a novým opatreniam. Náš koncertný život sa zastavil. Žiadne triedne koncerty, žiadne vystúpenia, žiadne súťaže, žiadne spoločné akcie s rodičmi. Ale vôbec nás to nezlomilo. Našli sme spôsob, ktorý nás aspoň na diaľku spojil s našimi žiakmi a umožnil nám s nimi pracovať. Viem, že dištančné vyučovanie cez internet nie je ideálny spôsob výuky. Spôsobuje mnohým žiakom nemalé problémy a chuť do muzicírovania sa pomaly vytráca. Ale je to bohužiaľ skutočnosť, na ktorú však existuje univerzálny liek. Komunikácia! Práve vzájomnou komunikáciou, hľadaním správneho kompromisu medzi pedagógom, žiakom a rodičom, sa rôzne vzniknuté nepríjemnosti dajú včas vyriešiť k spokojnosti oboch strán.

                 Nechcem pripomínať súčasný stav. Na to máme politikov, imunológov a všetky možné médiá. Práve naopak!

                 V tom najkrajšom čase roka, čase vianočnom, sa chcem poďakovať Vám, žiaci a rodičia, že ste to s nami spolu ťahali od 16. marca a pevne verím, že nás neopustíte ani v novom roku 2021.

                 Milí rodičia!  Želáme Vám kopec zdravia, pevnú vôľu, silné nervy, krásne a pokojné vianočné sviatky a celý nový rok 2021. A nezabudnite! To publikum, ktoré nás neúnavne sprevádzalo našimi vystúpeniami, ste Vy! Preto sa celá naša umelecká škola teší na každé spoločné stretnutie s Vami v novom roku!

            „Končí sa zas ďalší rôčik, do nového je len krôčik. Vianoce Vám prajem šťastné, od Ježiška dary krásne. K tomu lásky do balíčka, hodne zdravia a šťastíčka“.

          • Zmena spôsobu vyučovania

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu bude vyučovanie v našej základnej umeleckej škole vo všetkých odboroch a predmetoch od 26.10.2020 prebiehať dištančne (cez internet).  Pre bližšie informácie kontaktujte prosím svojich triednych učiteľov.

            Mgr. M. Matucha, DiS. art., riaditeľ školy